dimarts, 26 de novembre del 2013

Pedalant pels voltants de Calaf



Comencem la pedalada a Sant Martí de Sesgueioles, aprop de Calaf, un territori que malgrat que pertany a l'Anoia, sembla més propi de la Segarra.
Aquesta vegada son dues les bicioses  que encapçalen la sortida, l'Angels i la Neus.
La ruta, que te un 25 km i 450 m de desnivells acumulat, (en trobareu el track a Wikiloc) és en general molt planera però un parell de llargues i fortes pujades posen una mica de pebre a la pedalada. Les vistes son extraordinaries ja que ens porta per la part més alta de la comarca tot resseguint la carena plena de grans molins que han canviat completament el paissatge del territori.
Aquesta vegada el vent del nord, molt fred per la neu que hi ha al Pirineu, ens ha fet la murga en algun tram.

 Inici de la pedalada al campanar de Sant Martí de Sesgueioles.

 Pel bonic carrer de la Guàrdia Pilosa

 Curiosa escultura d'un arbre fet amb "rees"

 Les dues "bicioses" pedalant entre molins com dues "Quixotes"

 El Molí de la Roda

dimarts, 19 de novembre del 2013

Pedalant pels voltants de Tàrrega.



Avui tocava sortida col·lectiva però el mal temps ha fet que la colla desistís de sortir. Tot i això, veient que el radar del meteocat no registrava pluja per la zona de l'Urgell, la Neus i jo hem anat a Tàrrega per fer-hi una volta i conèixer aquella zona. Hem triat una ruta senzilla de les que hi ha ressenyades a Wikiloc ja que no teníem clar com trobaríem els camins després de tanta pluja. La sorpresa ha estat que els camins pels que hem rodat són molt bons i quasi no hi havia fang i finalment hem allargat la ruta, que inicialment tenia 30km, fins els 40 km.
De les 3h que hem estat pedalant hem tingut sol i núvols, hem pogut veure diversos arcs de Sant Martí i únicament ens ha plogut en un tram de carretera durant 5 minuts, així que tot i que quan ens hem llevat creiem que no podríem fer res, finalment hem aprofitat el diumenge.
El poble de Verdú, que no coneixíem, ens ha agradat molt, i les seves cases i carrers medievals es mereixen que els hi fem una visita més completa. La ruta, atès que està a la comarca de l'Urgell i per tant a la Depressió Central de Catalunya, és molt planera i això la fa còmoda i agradable per pedalar.
El track d'aquesta volta, de 40km i una mica menys de 300m de desnivell acumulat, el trobareu a Wikiloc.

 Pedalant per "la terra ferma"

 Aquesta vegada la previsió de mal temps va fer que la colla es reduís a nosaltres dos i...les nostres ombres.

 Sus pendents posaven una mica de pebre a una ruta bàsicament planera.

 Tot i que jugàvem al gat i al gos amb els núvols, hi va haver un moment que ens van atrapar i vam tastar el gust de la pluja.

 Pedalant per un tram completament nou del canal Segarra-Garrigues.

 L'estelada que oneja al castell de Verdú.

 A vegades sembla que haguem d'apuntalar la historia de les nostres viles.

 Al fons l'arc de Sant Martí ens indicava la zona a on la pluja hi feia acte de presencia