dimecres, 16 de juliol del 2014

Sant Fruitós - Matarrodona- al parc de Sant llorenç.


De nou tornem al parc natural de Sant Llorenç i la serra de l'Obac amb una ruta de 48 km i 1.100m de desnivell acumulat segons el gps, i que és molt maca.
Aquí trobareu el track

Pistes bones a la pujada, tot i que hi ha rampes realment molt fortes, i trams de corriols tècnics a l'inici de la baixada que ens faran baixar algun cop de la bici.
Vistes espectaculars del parc. Sortida molt recomanable.
Nosaltres vam haver d'acabar fent un tram per la carretera perquè se'ns va fer fosc.

La masia del Farell.

la masia de Matarrodona.

al cor del parc natural.

Vistes espectaculars del Montcau.


corriol que ressegueix la carena.



dilluns, 7 de juliol del 2014

Pedalant pel parc natural de la serra de l'Obac



Aquest diumenge els meteoròlegs  havien pronosticat pluja per la tarda i ens va semblar que seria millor sortir pel matí, tot i que feia força calor. Finalment ens vam torrar força però tampoc tant com per no gaudir d'una sortida llarga i forta, i amb unes vistes molt maques del parc natural de la Serra de l'Obac i de Montserrat.

A Wikiloc trobareu el track de la ruta de 42 km i uns 800 m de desnivell acumulat-

Vam sortir de Sant Fruitós direcció Viiladordis, El Pont de Vilomara i abans d'arribar a Sant Vicenç vam agafar la pista que puja en direcció a Sant Jaume de Vallhonesta. Al cap de poca estona deixem a l'esquerra el trencall que ens portaria a l'ermita de Sant Jaume i continuem en direcció a les masies de Vallhonesta, unes quantes cases perdudes al mig del bosc i que respiren tranquil·litat pels 4 costats. La pista continua pujant sense descans però sense trams llargs de molta pendent, es tracta d'anar fent fins que arribem, després d'uns 20km d'haver sortit de casa, a la carena que ens permet tornar de baixada al Pont de Vilomara. Nosaltres optem per baixar un tram i continuar pujant per l'altre vessant, per anar a trobar una curt tram de camí Ral de Terrassa a Manresa que ja havíem descobert unes setmanes abans. Aquí les pujades tornen a ser fortes i el cansament acumulat es comença a notar. resseguim el corriol del camí Ral durant uns minuts fins que tornem a arribar a la pista per la que havíem pujat abans i , ara si, comencem un fort i llarg descens fins el Pont de Vilomara a on ens aturem una estona a prendre una coca cola fresca que ens permet recuperar-nos de la calor. Continuem per la riba esquerra del riu Llobregat fins a un punt a on cal travessar-lo fent equilibris per sobre unes pedres. La pista continua ara per l'altre costat de riu en direcció al monestir de Sant Benet i fem la darrera pujada per arribar a casa.

 Un roure ferit pel foc que trobem abans de les masies de Vallhonesta.

 Tram del camí Ral de Terrassa a Manresa.

 Des de la serra de l'Obac, amb Montserrat al fons.

 Creuant el Llobregat.